Vakıf İlkokulu Tarihçesi

VAKIF İLKOKULU TARİHÇESİ

OKULUMUZ SİVEREK’İN KUZEYBATISINDA, ÇERMİK YOLU ÜZERİNDE VE HAYRİYE MAHALLESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR.

OKULUMUZ 1990/1991 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA HİZMETE AÇILMIŞTIR. BU GÜNE KADAR EĞİTİM-ÖĞRETİM ARALIKSIZ OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR.

OKULUMUZ İNŞAATI MİLLİ EĞİTİM VAKFI TARAFINDAN YAPILDIĞIDAN ‘’ VAKIF İLKOKULU’’ ADINI ALMIŞTIR.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇİLMESİYLE ESKİ OKULUMUZ ORTA OKULA DÖNUŞUNCE İLKOKUL İHTİYACI DOĞMUŞTUR. ESKİ OKULUN ARKA TARAFINDA BUGÜNKÜ BİNAMIZ 2015 YINININ 2. DÖNEMİNDE EĞİTİM ÖĞRETİME İLKOKUL OLARAK AÇILMİŞTIR. OKULUMUZ ISINMASINDA KALORİFER SİSTEMİ KULLANILMAKTADIR.

OKULUMUZ TOPLAM ALANI 5000 METREKAREOLUP, BU ALANIN 1000 METREKARESİ BİNA OLUP GERİ KALAN KISMI ÇOCUKLARIN OYUN ALANI OLARAK BIRAKILMIŞTIR.  OYUN ALANININ 1000 METREKARESİ BETONLANMIŞTIR. OKULUMUZ BAHÇESİNDE FUTBOL, VOLEYBOL VE BASKETBOL OYUN ALANLARI MEVCUTTUR.

OKULUMUZ BİNASI 32 DERSLİK, 1 MÜDÜR ODASI, 2 MÜDÜR YARDIMCISI ODASI, 1 REHBERLİK ODASI, 1 ADET ÇOK AMAÇLI SALON, 2 DERSLİK ANASINIFI İÇERMEKTEDİR.

OKULUMUZDA 940 ÖĞRENCİ, 3 İDARECİSİ, 34 ÖĞRETMENİYLE EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM ETMEKTEDİR.